ApplianceJunk.com

Forum Index => Washer Repair => Topic started by: kenmore300 on September 28, 2009, 08:23:49 PM

Title: Kenmore 300 fills on cycle start spins and drains but no rinse or short cycles
Post by: kenmore300 on September 28, 2009, 08:23:49 PM
I ahve a Kenmore 300 series washing machine. It fills with water fine on a full cycle. If I try a short cycle or go to rinse or when it goes to rinse it humms but no water comes out. It drains and spins fine. I replaced the timer and got the same behavior. Does anyone know what could be the issue? Thanks

Model 110.27322600
Title: Re: Kenmore 300 fills on cycle start spins and drains but no rinse or short cycles
Post by: TJW on September 28, 2009, 08:51:56 PM
Will it fill on cold water only setting?
Title: Re: Kenmore 300 fills on cycle start spins and drains but no rinse or short cycles
Post by: kenmore300 on September 28, 2009, 09:20:21 PM
I will have to check if it doesn't then it is the solenoid?
Title: Re: Kenmore 300 fills on cycle start spins and drains but no rinse or short cycles
Post by: JWWebster on September 28, 2009, 09:31:26 PM
Could be trash or sand in the sump. Pressure works ok on full but maybe so much sand the pressure don't work on a low water load. Try blowing out the small rubber tube on the water level switch.
Title: Re: Kenmore 300 fills on cycle start spins and drains but no rinse or short cycles
Post by: TJW on September 28, 2009, 09:37:16 PM
Bad valve or just a plugged screen. Some only rinse with cold water.
Title: Re: Kenmore 300 fills on cycle start spins and drains but no rinse or short cycles
Post by: kenmore300 on September 28, 2009, 10:19:16 PM
where is the water level switch tube? Thanks
Title: Re: Kenmore 300 fills on cycle start spins and drains but no rinse or short cycles
Post by: JWWebster on September 28, 2009, 10:51:32 PM
You flip up the console and expose the controls. On the back wall of the unit is a rubber tube running up to the water level switch from the tub down below.
A tutorial on how to: (http://www.youtube.com/watch?v=WLPGs2UMUJc)
Title: Re: Kenmore 300 fills on cycle start spins and drains but no rinse or short cycles
Post by: JWWebster on September 28, 2009, 10:56:45 PM
The manual and some repair pix (http://sites.google.com/site/sublimeappliancerepair/washer-will-not-spin)
Title: Re: Kenmore 300 fills on cycle start spins and drains but no rinse or short cycles
Post by: kenmore300 on September 29, 2009, 07:13:42 AM
The cold wash doesn't work it humms just like the rinse cycle.
Title: Re: Kenmore 300 fills on cycle start spins and drains but no rinse or short cycles
Post by: Repair-man on September 29, 2009, 07:18:00 AM
Replace that water valve if you have checked both ends of the hose for debris.