Author Topic: replaced ccu same issue.... but ....  (Read 629 times)

Offline fiercefun

  • VIP Member
  • Member Since: Dec 2011
  • Posts: 5
replaced ccu same issue.... but ....
« on: December 26, 2011, 04:28:52 PM »
i have replaced ccu on my whirlpool front load duet washer i am running test and c01 is fault but i dont have a flow meter... so why fault there... plus still f11 when door locks then goes through soap etc then waits and f11 fault??? any help??

Offline JWWebster

  • Technician
  • Member Since: Jan 2008
  • Posts: 8780
  • Country: us
  • SublimeMasterJW
    • Buy me a beer through paypal
    • JW's Sublime Appliance Advice
Re: replaced ccu same issue.... but ....
« Reply #1 on: December 26, 2011, 06:35:29 PM »
F11 Serial communication error
Communication between the Central Control Unit (CCU) and the
Motor Control Unit (MCU) cannot be sent correctly.
Possible causes/procedure:
1. Unplug washer or disconnect power.
2. Check wire harness connections to the MCU, the motor, and
Central Control Unit (CCU).
3. Check the drive system for any worn or failed components.
4. Plug in washer or reconnect power.
5. Verify CCU operation by running a Diagnostic test or any
cycle.
6. Check the MCU by looking for operations of the drive motor.
7. Check the drive motor for powered rotations.
8. Check that the serial harness at the MCU is not mounted
upside down. The wires should be to the left when facing the
MCU connectors.
May the hinges of our friendship
        never grow rusty.

About the icons: The beer is tip link, if a tech saves ya some money buy em a 6 pack. The small green square=personal message. The green dot is a link to my web page on appliance repair and other general BS I love to post. The letter sends me email.
I love fan letters! LOL

 

LG Giant C Washer - No power - Replaced Main Board - Again same issue

Started by mblover

Replies: 4
Views: 1642
Last post July 08, 2014, 10:35:29 AM
by wildimaginations
Transmission Issue

Started by engineerguy56

Replies: 3
Views: 3044
Last post November 18, 2007, 08:32:24 PM
by AJ
lg tromm spin issue

Started by Jos

Replies: 3
Views: 4811
Last post February 22, 2008, 10:53:16 AM
by RegUS_PatOff
Washer Issue - Runs, Fills, Start Wash...Loud Grinding for 60s, Drain, Spin Done

Started by Moose101

Replies: 16
Views: 6826
Last post April 30, 2008, 05:39:30 PM
by AJ
Replaced coupler in washing machine now has burning smell

Started by Tootie

Replies: 16
Views: 12000
Last post August 20, 2009, 06:58:10 AM
by Earl Dryer
Kenmore Washer Replaced Motor Coupling Now What? Help pls

Started by cmiss

Replies: 7
Views: 5063
Last post October 19, 2008, 07:14:43 PM
by JWWebster