Author Topic: Whirlpool Range Bake Element Not Heating  (Read 2030 times)

Offline TechnicianBrian

  • Technician
  • Member Since: Dec 2007
  • Posts: 390
  • Country: us
    • TechnicianBrian.com
Whirlpool Range Bake Element Not Heating
« on: April 08, 2008, 07:08:16 AM »
Model # RJE333PP0, the surface elements and broil element worked fine, but the bake element would not heat. There was no apparent damage to the element so I did a continuity check only to find it measured within specifications (11 ohms). Removed the rear of the control panel and did some voltage checks and found the L1 voltage was entering the selector switch, but did not exit the switch and enter the thermostat. Unplugged the unit and did a continuity check of the selector switch and sure enough, it was open on the bake mode, and worked fine on the broil. Replaced it with a new selector switch and now the element heats fine.



Whirlpool Range Selector Switch Part # 3150430
« Last Edit: April 08, 2008, 07:09:17 AM by AJ »

 

Whirlpool electric range hidden bake element

Started by Jerry

Replies: 2
Views: 4803
Last post December 01, 2008, 07:14:22 PM
by AJ
Whirlpool Electric Range - Bake Cycle Not Working

Started by AJ

Replies: 0
Views: 3423
Last post January 01, 2008, 03:44:30 PM
by AJ
Whirlpool Range Not Heating

Started by TechnicianBrian

Replies: 0
Views: 2074
Last post March 26, 2008, 12:26:47 PM
by TechnicianBrian
Whirlpool Range Surface Element not Working

Started by TechnicianBrian

Replies: 0
Views: 2862
Last post June 04, 2008, 11:06:40 PM
by TechnicianBrian
Jenn-Air Range Right Rear Element not Heating

Started by TechnicianBrian

Replies: 0
Views: 2052
Last post October 21, 2008, 05:20:49 AM
by TechnicianBrian
Frigidaire Oven upper element not fully heating up on bake cycle

Started by prconsulting

Replies: 2
Views: 3556
Last post December 28, 2008, 09:20:32 AM
by jumptrout51