Author Topic: Frigidaire Stove Model # S396SHD-1  (Read 2098 times)

Offline werwer2011

  • Technician
  • Member Since: Oct 2011
  • Posts: 22
  • Country: ca
Frigidaire Stove Model # S396SHD-1
« on: October 23, 2011, 05:05:43 PM »
Just wondering if anyone knows how the self cleaning oven system works on this model stove. I don't recognize any of the buttons.

Greg

Frigidaire stove # S396SHD-1
This to shall pass...

Offline RegUS_PatOff

  • Technician
  • Member Since: Dec 2007
  • Posts: 1410
  • Country: us
Re: Frigidaire Stove Model # S396SHD-1
« Reply #1 on: October 23, 2011, 11:30:46 PM »
... I don't recognize any of the buttons.
Frigidaire stove # S396SHD-1
I don't recognize the model number.
After leaving this Earth, "Do you want the smoking or non-smoking section?"

Offline krazytech

  • Technician
  • Member Since: Sep 2007
  • Posts: 705
  • Country: us
    • Buy me a beer through paypal
Re: Frigidaire Stove Model # S396SHD-1
« Reply #2 on: October 23, 2011, 11:56:52 PM »
this must be Canadian....
Check the Basics first!!! Read the Manual !!!Buy the tech a Beer!!!

Offline werwer2011

  • Technician
  • Member Since: Oct 2011
  • Posts: 22
  • Country: ca
Re: Frigidaire Stove Model # S396SHD-1
« Reply #3 on: October 25, 2011, 08:38:01 PM »
Yes it is Canadian. I don't recognize any of the labels on the keypad. If I can figure out how to do it, I could take a picture and upload it to this forum if that can be done.

Greg
This to shall pass...

Offline AJ

  • Technician
    Administrator
  • Member Since: Jun 2007
  • Posts: 9427
  • Country: us
    • ApplianceJunk.com - Appliance Repair
Re: Frigidaire Stove Model # S396SHD-1
« Reply #4 on: October 25, 2011, 09:15:40 PM »
Yes it is Canadian. I don't recognize any of the labels on the keypad. If I can figure out how to do it, I could take a picture and upload it to this forum if that can be done.

Greg

You can add your photos as a attachment. You should see the option to add a attachment under the text box that you type a post in when you are starting a new topic or posting a reply.

If you have any trouble let me know...

Hope you find our site helpful.

Offline werwer2011

  • Technician
  • Member Since: Oct 2011
  • Posts: 22
  • Country: ca
Re: Frigidaire Stove Model # S396SHD-1
« Reply #5 on: October 26, 2011, 11:23:56 AM »
Here is a picture of the keypad. If someone can tell me how to program the self cleaning feature.

Greg
This to shall pass...

Offline theoldstoveguy

  • Technician
  • Member Since: Jan 2008
  • Posts: 1318
  • Country: us
    • Buy me a beer through paypal
Re: Frigidaire Stove Model # S396SHD-1
« Reply #6 on: October 26, 2011, 02:30:51 PM »
Does it have a latch assembly on it above the oven door? Or sticking out of the oven cavity at the top?The clock doesn't look like it has a self clean on it.

Offline werwer2011

  • Technician
  • Member Since: Oct 2011
  • Posts: 22
  • Country: ca
Re: Frigidaire Stove Model # S396SHD-1
« Reply #7 on: October 26, 2011, 02:50:03 PM »
Yes, it has a hook on the top inside of the door and and a corresponding hole in the door.  One of the knobs has a symbol of a padlock on it. I have tried everything for this lady to get the oven to go into the self clean mode but again not sure of the sequence of buttons to use.

Greg
This to shall pass...

Offline krazytech

  • Technician
  • Member Since: Sep 2007
  • Posts: 705
  • Country: us
    • Buy me a beer through paypal
Re: Frigidaire Stove Model # S396SHD-1
« Reply #8 on: October 26, 2011, 02:56:28 PM »
It looks a lot like a heartland range control.. I should have a service manual for one of them . I will send it to AJ. 
Check the Basics first!!! Read the Manual !!!Buy the tech a Beer!!!

Offline AJ

  • Technician
    Administrator
  • Member Since: Jun 2007
  • Posts: 9427
  • Country: us
    • ApplianceJunk.com - Appliance Repair
Hope you find our site helpful.

Offline werwer2011

  • Technician
  • Member Since: Oct 2011
  • Posts: 22
  • Country: ca
Re: Frigidaire Stove Model # S396SHD-1
« Reply #10 on: October 27, 2011, 05:26:24 AM »
Thanks for everyone's help with this. Although the stove is nothing like the Heartland the buttons are all the same except for the starburst button that says Self Clean but now I got the Self Clean to work and the lady is so happy.

Greg
This to shall pass...

Offline krazytech

  • Technician
  • Member Since: Sep 2007
  • Posts: 705
  • Country: us
    • Buy me a beer through paypal
Re: Frigidaire Stove Model # S396SHD-1
« Reply #11 on: October 27, 2011, 09:19:05 AM »
So how did you do it?
Check the Basics first!!! Read the Manual !!!Buy the tech a Beer!!!

 

Frigidaire stove Model # S396shd-1

Started by werwer2011

Replies: 4
Views: 1186
Last post November 18, 2011, 05:28:35 PM
by werwer2011
frigidaire gas stove model ffgf3053lsf burners not igniting on all four

Started by gregaguilar

Replies: 2
Views: 952
Last post July 30, 2013, 08:15:43 PM
by afterblast
Frigidaire Range stove will not work

Started by chaneyann

Replies: 8
Views: 6205
Last post November 27, 2008, 03:58:19 AM
by Repair-man
Frigidaire Stove

Started by CaptnMorgan

Replies: 3
Views: 2537
Last post June 04, 2009, 05:48:35 AM
by Repair-man
Frigidaire slide in stove

Started by paulk

Replies: 0
Views: 1204
Last post February 11, 2011, 10:06:43 AM
by paulk
Need a Stove part: Frigidaire Stove FGF374CCTA, Part 316024519

Started by Jeppedy

Replies: 3
Views: 2162
Last post May 07, 2011, 11:47:52 AM
by tgoods