Author Topic: Kenmore HE2 washer pumping but not spinning  (Read 2107 times)

Offline knuefire4711

  • VIP Member
  • Member Since: Sep 2011
  • Posts: 2
Kenmore HE2 washer pumping but not spinning
« on: September 06, 2011, 07:30:21 PM »
I have a mod. 110.46472501 washer that fills then sets without spinning then drains. It goes Thur all cycles filling and draining then add a garment and all lights around selector knob flash at finish. Belt is on but motor never turns on to spin. Thanks for any advice were to start.

Offline JWWebster

  • Technician
  • Member Since: Jan 2008
  • Posts: 8780
  • Country: us
  • SublimeMasterJW
    • Buy me a beer through paypal
    • JW's Sublime Appliance Advice
Re: Kenmore HE2 washer pumping but not spinning
« Reply #1 on: September 06, 2011, 08:49:59 PM »
How much soap are yall using? What brand?
May the hinges of our friendship
        never grow rusty.

About the icons: The beer is tip link, if a tech saves ya some money buy em a 6 pack. The small green square=personal message. The green dot is a link to my web page on appliance repair and other general BS I love to post. The letter sends me email.
I love fan letters! LOL

Offline tgoods

  • Technician
    Moderator
  • Member Since: Jul 2010
  • Posts: 1442
  • Country: us
    • Buy me a beer through paypal
Re: Kenmore HE2 washer pumping but not spinning
« Reply #2 on: September 06, 2011, 09:04:06 PM »
The lights flashing at the end are indicating an F code.  Remove the top and look for the tech sheet in a ziploc bag stuck to the right side wall.  I've attached a pdf of it to this post if it's not there.  Page 6 tells what the flashing led's mean. 

Offline knuefire4711

  • VIP Member
  • Member Since: Sep 2011
  • Posts: 2
Re: Kenmore HE2 washer pumping but not spinning
« Reply #3 on: September 07, 2011, 06:23:40 PM »
Thanks for info. After test it seems the MCU is bad. The drum only turned in one test and not the others it was supposed to. Were is MCU and whats it look like.

Offline JWWebster

  • Technician
  • Member Since: Jan 2008
  • Posts: 8780
  • Country: us
  • SublimeMasterJW
    • Buy me a beer through paypal
    • JW's Sublime Appliance Advice
Re: Kenmore HE2 washer pumping but not spinning
« Reply #4 on: September 07, 2011, 06:47:32 PM »
White box on left at bottom


Click to enlarge
May the hinges of our friendship
        never grow rusty.

About the icons: The beer is tip link, if a tech saves ya some money buy em a 6 pack. The small green square=personal message. The green dot is a link to my web page on appliance repair and other general BS I love to post. The letter sends me email.
I love fan letters! LOL

Offline whirlpooltech

  • Technician
  • Member Since: Nov 2007
  • Posts: 1367
  • Country: us
  • 20 years of experience
Re: Kenmore HE2 washer pumping but not spinning
« Reply #5 on: September 07, 2011, 06:56:45 PM »
Thanks for info. After test it seems the MCU is bad. The drum only turned in one test and not the others it was supposed to. Were is MCU and whats it look like.

Would not be the first one that needed a new MCU.

Your model uses MCU part # W10197864

You can click on the part number I posted above to see what one looks like.

 

Kenmore Washer Not Spinning Properly

Started by TechnicianBrian

Replies: 0
Views: 2646
Last post April 23, 2008, 10:10:20 PM
by TechnicianBrian
one more "kenmore washer not spinning" thread

Started by idave03

Replies: 3
Views: 2411
Last post May 12, 2008, 03:11:05 PM
by idave03
Kenmore Washer Not Spinning

Started by TechnicianBrian

Replies: 0
Views: 1632
Last post May 18, 2008, 07:42:18 AM
by TechnicianBrian
KENMORE WASHER NOT SPINNING

Started by y_ebbi

Replies: 16
Views: 8022
Last post October 23, 2008, 08:17:22 PM
by Al Capone
kenmore 70 series washer not spinning

Started by snault80

Replies: 5
Views: 12773
Last post December 08, 2008, 05:50:35 PM
by Repair-man
Kenmore Front Loader Washer Making Noise but Drum not spinning

Started by Jaytag

Replies: 2
Views: 2415
Last post June 22, 2009, 09:32:42 PM
by RegUS_PatOff