Author Topic: Kenmore series 400 washer--fills then nothing  (Read 16951 times)

Offline savagepat1

  • VIP Member
  • Member Since: Jan 2011
  • Posts: 20
Re: Kenmore series 400 washer--fills then nothing
« Reply #40 on: March 02, 2011, 09:54:01 AM »
I haven't noticed it being hot. It's more of an intermitant thing. It hasn't done it now for a few days. Sometimes I can do 6 loads in a row with no problem. Next day it will quit after one. So it's probably in the dam plug connector. Whirlpool quality at it's finest.

Offline savagepat1

  • VIP Member
  • Member Since: Jan 2011
  • Posts: 20
Re: Kenmore series 400 washer--fills then nothing
« Reply #41 on: March 27, 2011, 08:20:22 PM »
Solved!! After all this messing around and cutting wires and multiple disassemblies.....I finally figured it out. It was doing the same thing again. So I pulled the cabinet and started wiggling wires with it in the ON position. All of a sudden it starts working. Right when I wiggle the single white wire right next to the motor plug. I saw it spark a little. so I repaired the connection and haven't had a problem since. I still need to replace the hood switch, but that's all. Done.

Offline AJ

  • Technician
    Administrator
  • Member Since: Jun 2007
  • Posts: 9590
  • Country: us
    • ApplianceJunk.com - Appliance Repair
Re: Kenmore series 400 washer--fills then nothing
« Reply #42 on: March 27, 2011, 08:48:16 PM »
Glad you got it fixed.  O0

Thanks for the update!
Hope you find our website helpful.

Offline abranch

  • VIP Member
  • Member Since: Dec 2013
  • Posts: 6
Re: Kenmore series 400 washer--fills then nothing
« Reply #43 on: December 04, 2013, 08:23:58 AM »
Hi guys. I am having sort of the same issue with my Kenmore Washer. It fills with water, then nothing happens. There is a slight humming but then it stops. I've replaced the lid switch so that wasn't the problem. Any suggestions?

Online fairbank56

  • Technician
  • Member Since: Aug 2012
  • Posts: 416
  • Country: us
Re: Kenmore series 400 washer--fills then nothing
« Reply #44 on: December 04, 2013, 08:46:14 AM »

  Please start a new thread and provide the washer model number.

Eric

 

Kenmore 90 Series washer: Cold water does not fill wash, but fills rinse

Started by purnell1

Replies: 4
Views: 1157
Last post December 02, 2013, 07:52:49 AM
by purnell1
Kenmore Washer 400 series MDL: 28432700 Fills with water then nothing

Started by abranch

Replies: 8
Views: 1214
Last post December 04, 2013, 03:32:27 PM
by dab147315
Kenmore 80 Series Washer

Started by shawnrconnelly

Replies: 5
Views: 5986
Last post October 25, 2007, 09:46:52 AM
by Pegi
KENMORE WASHER 60 series

Started by amnesty

Replies: 7
Views: 13961
Last post March 06, 2008, 02:48:23 PM
by JWWebster
kenmore 80 series washer

Started by buddyray

Replies: 2
Views: 6602
Last post April 19, 2008, 06:01:05 PM
by RegUS_PatOff
Kenmore 80 series washer

Started by KenOH98

Replies: 16
Views: 24708
Last post January 01, 2009, 09:28:08 PM
by bal62958