Author Topic: Kenmore 110 won't agitate, spin or drain  (Read 7090 times)

Online Washaman

  • Technician
  • Member Since: Jul 2009
  • Posts: 517
  • Country: us
Re: Kenmore 110 won't agitate, spin or drain
« Reply #10 on: July 24, 2010, 10:41:22 PM »
When you put the new reinforced coupler in, did you tap it in with a deep well socket to properly seat in? If not it could damage the motor.

Offline kimfixit

  • VIP Member
  • Member Since: Jul 2010
  • Posts: 7
Re: Kenmore 110 won't agitate, spin or drain
« Reply #11 on: July 26, 2010, 05:32:01 PM »
When I replaced the coupler, I tapped it in with a hammer and the handle end of a screwdriver as I was following the guy in this video
I'm hesitant to jump the lid switch, with all the WARNING YOU COULD INJURE YOURSELF OR DIE warnings, unless there is a video to view first. Kind of scared of electricity. I went to get a lid replacement switch last week, per JW's help, and the repair tech at the appliance part store listened to my story and washer symptoms and insisted it has to be a bad motor if it hums, smells hot then shuts off. I don't know how to test for sure that it is the motor. JW, per your suggestion, run the motor and tranny with pump on the bench to see if all of that is ok. Is there a video for that? When I took the agitator and tranny out to check the brake cam ear I did notice grease type build up. Is that normal? I didn't know if I should clean it off in case the machine needed it for moving parts.
Maybe I damaged the motor when I replaced the coupler?
Motors are about $160, not worth the cost of replacement. I'd use that amount toward a new machine if need be. I'm about to go buy a new washer (3 kids and clothes piling up or $2/load at the laundry mat). Any suggestions? Are the new HE front loaders really worth the higher ticket price? Anyone know of a screamin' deal on a new machine? I can get a used top loader for $99 locally with a 6 month warranty. Thanks again, and in advance for any further help.

Offline JWWebster

  • Technician
  • Member Since: Jan 2008
  • Posts: 8781
  • Country: us
  • SublimeMasterJW
    • Buy me a beer through paypal
    • JW's Sublime Appliance Advice
Re: Kenmore 110 won't agitate, spin or drain
« Reply #12 on: July 26, 2010, 08:09:43 PM »
Can you post any pictures?
May the hinges of our friendship
        never grow rusty.

About the icons: The beer is tip link, if a tech saves ya some money buy em a 6 pack. The small green square=personal message. The green dot is a link to my web page on appliance repair and other general BS I love to post. The letter sends me email.
I love fan letters! LOL

Online Washaman

  • Technician
  • Member Since: Jul 2009
  • Posts: 517
  • Country: us
Re: Kenmore 110 won't agitate, spin or drain
« Reply #13 on: July 26, 2010, 08:12:01 PM »
Sounds like motor.

Offline kellonnie

  • Technician
  • Member Since: Oct 2009
  • Posts: 284
Re: Kenmore 110 won't agitate, spin or drain
« Reply #14 on: July 26, 2010, 09:26:51 PM »
with coupler in place, try to turn coupler if it turns ok then coupler is in correctly, if it doesnt turn it is jammed and need to be reseated.

Offline kimfixit

  • VIP Member
  • Member Since: Jul 2010
  • Posts: 7
Re: Kenmore 110 won't agitate, spin or drain
« Reply #15 on: July 26, 2010, 11:18:33 PM »
Coupler turns OK, I can make it agitate or spin by turning the coupler. JW, I can post pictures. What would be best to post a picture of?

Offline JWWebster

  • Technician
  • Member Since: Jan 2008
  • Posts: 8781
  • Country: us
  • SublimeMasterJW
    • Buy me a beer through paypal
    • JW's Sublime Appliance Advice
Re: Kenmore 110 won't agitate, spin or drain
« Reply #16 on: July 27, 2010, 12:00:13 AM »
Just the machine.
May the hinges of our friendship
        never grow rusty.

About the icons: The beer is tip link, if a tech saves ya some money buy em a 6 pack. The small green square=personal message. The green dot is a link to my web page on appliance repair and other general BS I love to post. The letter sends me email.
I love fan letters! LOL

 

Kenmore Washer will not drain or spin, agitates on the agitate lo cylce only

Started by mattz

Replies: 5
Views: 9689
Last post March 11, 2008, 09:21:43 AM
by mattz
Kenmore washer won't drain, agitate or spin

Started by dwolfgram

Replies: 7
Views: 7149
Last post May 12, 2009, 02:53:59 PM
by JWWebster
Kenmore Washer fills but will not agitate, drain, or spin

Started by Statebanc

Replies: 2
Views: 1631
Last post April 23, 2013, 07:02:22 AM
by jumptrout51
Kenmore 90 Series won't drain/spin and is not Lid Switch

Started by jyck

Replies: 1
Views: 4636
Last post November 16, 2008, 09:46:37 PM
by JWWebster
Inglis Washer won't spin, agitate or drain - faulty transmission

Started by lawdawg

Replies: 9
Views: 10622
Last post January 27, 2009, 07:54:57 AM
by jumptrout51
Kenmore Washer - motor buzzes, fills but no agitate or drain

Started by peschool

Replies: 1
Views: 2630
Last post January 14, 2009, 06:18:27 PM
by RegUS_PatOff