Author Topic: Runs for few seconds on fill and stops  (Read 1466 times)

Offline Rick

  • VIP Member
  • Member Since: Aug 2008
  • Posts: 1
Runs for few seconds on fill and stops
« on: August 11, 2008, 10:49:23 AM »
I have a Maytag front load that stops a few seconds after it starts its fill cycle. I can press the start button and it will start again, only to stop after a few seconds. HELP!

Model MAH4000AWW

Offline Repair-man

  • Technician
  • Member Since: Feb 2008
  • Posts: 3020
  • Country: us
  • The Virtual Repairman
    • The Virtual Repairmans Appliance Help
Re: Runs for few seconds on fill and stops
« Reply #1 on: August 11, 2008, 01:45:54 PM »
Likely a bad motor control board. Remove the front panel and check the board physically for signs of scorched components or blown fuse (non-replaceable). Maytag has improved the new boards and they come line-protected and with a new quieter motor. You'll find the Neptune manual here on the download section for reference on how to open the machine, etc. There's also a nice tech sheet in the top console which will explain the test procedures. Order a 12002039 for the kit. Instructions included.



Part # 12002039 Motor - Drve, AP4010145


« Last Edit: August 12, 2008, 06:40:35 PM by Repair-man »
"It's only expensive if someone else fixes it for you" -
The Virtual Repairman   www.repair2000.com

 

Performa washer fills, stops, rests and then runs.

Started by Bill60118

Replies: 15
Views: 6372
Last post December 10, 2008, 08:44:53 AM
by Repair-man
Washer runs, sometimes stops, has water inside and clothes don't get spun

Started by blthomas

Replies: 5
Views: 2623
Last post July 17, 2009, 08:32:20 PM
by blthomas
The washer runs for some time and then get a burning smell and it stops.

Started by riten21

Replies: 3
Views: 2013
Last post April 26, 2010, 12:13:04 AM
by MajorApp
slow fill on cold

Started by sparky823

Replies: 3
Views: 1798
Last post November 28, 2007, 10:21:03 PM
by AJ
Maytag Performa Washer will fill (after changing snubber) but will not agitate

Started by PD

Replies: 10
Views: 8686
Last post January 01, 2008, 05:14:06 PM
by AJ
Washer Issue - Runs, Fills, Start Wash...Loud Grinding for 60s, Drain, Spin Done

Started by Moose101

Replies: 16
Views: 7646
Last post April 30, 2008, 05:39:30 PM
by AJ