Author Topic: Kenmore Elite Refrig Not Cooling  (Read 727 times)

Offline Blaiser

  • Technician
  • Member Since: Jun 2011
  • Posts: 210
  • Country: us
    • Buy me a beer through paypal
Kenmore Elite Refrig Not Cooling
« on: June 16, 2014, 10:00:30 PM »
I have a Kenmore Elite S.S. French Door Refrigerator/Freezer Model #795.77562600 which is made by LG that will not cooling. Compressor was recently replaced with a NEW Embraco 1/4 Plus Compressor, fresh install, fresh solder joints, fresh vacuum for 20 minutes, fresh R134 Freon at 4.40 ounces which is called for by the mfg. sticker on inside of. Compressor starts but no cooling what so ever? Any suggestions.

Offline tgoods

  • Technician
    Moderator
  • Member Since: Jul 2010
  • Posts: 1482
  • Country: us
    • Buy me a beer through paypal
Re: Kenmore Elite Refrig Not Cooling
« Reply #1 on: June 17, 2014, 01:27:26 AM »
Did you replace the compressor or you following someone else?  If I was to guess, I would say the cap tube end got brazed over.  I always put small bit of oil on the end of the cap tube to keep the silver away. Hooking up some gauges should eliminate any guessing.

Offline Blaiser

  • Technician
  • Member Since: Jun 2011
  • Posts: 210
  • Country: us
    • Buy me a beer through paypal
Re: Kenmore Elite Refrig Not Cooling
« Reply #2 on: June 17, 2014, 06:00:32 AM »
Tgoods thank you. Let you know what I find.

 

Kenmore Elite side by side refrig...coldspot

Started by underdawg247

Replies: 6
Views: 6053
Last post May 02, 2009, 06:41:53 AM
by underdawg247
Problem with Kenmore refrigerator not cooling, but freezer and icemaker are ok

Started by Bigmetalman

Replies: 3
Views: 8221
Last post February 13, 2008, 11:03:25 AM
by Bigmetalman
Kenmore Refrigerator Not Cooling

Started by TechnicianBrian

Replies: 3
Views: 4218
Last post March 25, 2008, 10:06:41 AM
by Repair-man
Kenmore/Whirpool fridge cooling problems

Started by woozy_one

Replies: 20
Views: 13094
Last post June 02, 2011, 08:35:17 PM
by woozy_one
Kenmore 106.56539400 Side By Side Not Cooling?

Started by shacky001

Replies: 6
Views: 3734
Last post October 09, 2008, 02:14:49 PM
by JWWebster
Kenmore Elite SS question

Started by jrudyjr

Replies: 17
Views: 6236
Last post October 19, 2008, 09:10:30 AM
by Repair-man