Author Topic: maytag neptune TL  (Read 765 times)

Offline RMASINC

  • Technician
  • Member Since: Dec 2012
  • Posts: 20
maytag neptune TL
« on: July 16, 2013, 09:11:08 AM »
This washer is giving the code for unbalanced load. The tub displacement sensor has been replaced. I have the DC voltages at the sensor. I have read about clutch issues, but am not sure how to check to see if this is the problem. I also got a LL code which I did not see a description for in the tech sheet.
M# FAV6800AWW series 11
Help is appreciated.

Offline LowSL2

  • Technician
  • Member Since: Dec 2011
  • Posts: 875
  • Country: us
  • Fletch F. Fletch
    • Buy me a beer through paypal
Re: maytag neptune TL
« Reply #1 on: July 16, 2013, 09:48:26 AM »
LL is "Large Load Detected".

You could have a bad clutch. Does it go into high spin? Or does it just spin with the agitators turning when spin is selected?

You could also have something stuck between the tub and basket.

The service manual is in the google drive. #16022808

Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2
LowSL2
15 Years of Professional Appliance Repair Experience

Offline RMASINC

  • Technician
  • Member Since: Dec 2012
  • Posts: 20
Re: maytag neptune TL
« Reply #2 on: July 16, 2013, 06:08:12 PM »
It will not go into high speed spin. The agitators are not turning when it spins. Just now, I got a dc code (redistribute clothes) usually it is a uc code. When drain/spin is selected, it counts down to 9 minutes and stays there for awhile and that is when the error occurs.
Thanks

Offline LowSL2

  • Technician
  • Member Since: Dec 2011
  • Posts: 875
  • Country: us
  • Fletch F. Fletch
    • Buy me a beer through paypal
Re: maytag neptune TL
« Reply #3 on: July 16, 2013, 10:03:34 PM »
Does the drain pump turn on at all during spin?

I'm leaning towards a bad clutch.

Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2

LowSL2
15 Years of Professional Appliance Repair Experience

Offline RMASINC

  • Technician
  • Member Since: Dec 2012
  • Posts: 20
Re: maytag neptune TL
« Reply #4 on: July 17, 2013, 07:28:05 AM »
yes, the pump does come on
the agitators do not turn during spin, but it never seems to get up to full speed

just a note, in the diagnostics for the displacement sensor, the display did not change when I pushed the tub to the right rear or pulled it to the left front.
That is why I changed the sensor, but the new one did the same.

Offline RMASINC

  • Technician
  • Member Since: Dec 2012
  • Posts: 20
Re: maytag neptune TL
« Reply #5 on: July 17, 2013, 02:02:47 PM »
just ran a spin cycle with an empty tub and got a dc error after about 2 or 3 minutes, pump is running, no water in tub
is agitate and spin at the same time the only symptom of a bad clutch?

 

Maytag Neptune washer MAH4000AWW

Started by Sue

Replies: 8
Views: 8826
Last post February 09, 2013, 07:41:01 AM
by def
Maytag Neptune MAH4000AWW - No Spin.

Started by larry

Replies: 39
Views: 61961
Last post February 21, 2011, 01:22:14 PM
by bwhelan
Maytag Neptune MAH3000AWW Serial 19103060UB

Started by LarryC

Replies: 9
Views: 8113
Last post September 29, 2007, 09:49:12 PM
by AJ
Maytag Neptune MAH4000AWW Won't Drain Water / Smell

Started by mightymac

Replies: 22
Views: 25316
Last post February 15, 2013, 04:35:03 PM
by def
Maytag Neptune will not shut off.

Started by Boatsrule

Replies: 12
Views: 5540
Last post November 02, 2007, 10:15:35 PM
by sparky823
Maytag Neptune MAH4000AWW

Started by BOB V

Replies: 5
Views: 3646
Last post December 22, 2007, 06:36:49 AM
by AJ