Author Topic: whirlpool front load washer sud and f35 error codes  (Read 6287 times)

Offline gregaguilar

  • Technician
  • Member Since: Jan 2012
  • Posts: 87
whirlpool front load washer sud and f35 error codes
« on: June 30, 2013, 07:06:38 PM »
this unit is giving me a sud and f35 error code i checked pump its clean okay i belive this error codes pretain to the pressure switch there is no teck sheet just the wrapper attached to the cabinet any input on this would be appreciated

Offline gregaguilar

  • Technician
  • Member Since: Jan 2012
  • Posts: 87
i forgot to post the model number on this unit at first sorry about that guys

Offline LowSL2

  • Technician
  • Member Since: Dec 2011
  • Posts: 727
  • Country: us
  • Fletch F. Fletch
    • Buy me a beer through paypal
Re: whirlpool front load washer sud and f35 error codes
« Reply #2 on: June 30, 2013, 10:01:29 PM »
Faulty pressure switch. It needs to be replaced. A common problem on these machines with steam.

Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2

LowSL2
15 Years of Professional Appliance Repair Experience

Offline Patricio

  • Technician
  • Member Since: Aug 2011
  • Posts: 366
  • Country: us
  • Tight Lines
Re: whirlpool front load washer sud and f35 error codes
« Reply #3 on: June 30, 2013, 11:29:05 PM »
Faulty pressure switch. It needs to be replaced. A common problem on these machines with steam.

Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2


I wouldn't be to sure about the pressure switch.  I am doing a steamer that is giving the same code, replaced the pressure switch & it did no good.    I have a control board on back order that after a lot of research points that it may be the culprit.   The expected ship date is July 19.   I've cleaned the pump plugged & unplugged all of the connections (there is a lot & it is time consuming) tried putting it into the two diagnostic modes but they are not working correctly.  It goes into a steamer diagnostic one dance earlier than it is suppose to & it's auto diagnostic bows out after the filling starts.

The manual is located in a pouch under the steamer & CCU boards.   By the way there are 3 main control boards, one a motor control board & a steamer board.   Good luck with yours & update us with what transpires.
Great Old Fashion Hometown Service

Offline Wedgeman55

  • Technician
  • Member Since: Aug 2008
  • Posts: 837
  • Country: us
  • Man vs Appliance - Never give up, Never surrender
Re: whirlpool front load washer sud and f35 error codes
« Reply #4 on: July 01, 2013, 03:28:42 AM »
I had an F35 ended up being a faulty control board.   I too replaced the pressure switch,  and it did nothing.   Made sure tube was clear and not blocked.    Everything else looked good.   So that could be your bad boy.
Commercial Laundry repair Tech and Installer  1973 to 1980
Service Manager / Technician Commercial Laundry repair company 1980 to 2002
Refrigeration - HVAC - Boiler School 1974-1976
Electronic School 1978-1979
Self Employed Appliance Repair Company 2002 to present

Offline LowSL2

  • Technician
  • Member Since: Dec 2011
  • Posts: 727
  • Country: us
  • Fletch F. Fletch
    • Buy me a beer through paypal
Re: whirlpool front load washer sud and f35 error codes
« Reply #5 on: July 01, 2013, 08:50:45 AM »
I do three or four of these a month. In the last year I would have to say only one was a bad CCU.

Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2

LowSL2
15 Years of Professional Appliance Repair Experience

Offline JWWebster

  • Technician
  • Member Since: Jan 2008
  • Posts: 8780
  • Country: us
  • SublimeMasterJW
    • Buy me a beer through paypal
    • JW's Sublime Appliance Advice
Re: whirlpool front load washer sud and f35 error codes
« Reply #6 on: July 01, 2013, 03:23:01 PM »
F-35 Repair Video

« Last Edit: July 01, 2013, 03:24:39 PM by JWWebster »
May the hinges of our friendship
        never grow rusty.

About the icons: The beer is tip link, if a tech saves ya some money buy em a 6 pack. The small green square=personal message. The green dot is a link to my web page on appliance repair and other general BS I love to post. The letter sends me email.
I love fan letters! LOL

Offline gregaguilar

  • Technician
  • Member Since: Jan 2012
  • Posts: 87
Re: whirlpool front load washer sud and f35 error codes
« Reply #7 on: July 06, 2013, 11:04:13 AM »
i too replaced the pressure switch but to no avail. seems like no one really know what the problem is that gives you a sud and f35 on this unites.

Offline Patricio

  • Technician
  • Member Since: Aug 2011
  • Posts: 366
  • Country: us
  • Tight Lines
Re: whirlpool front load washer sud and f35 error codes
« Reply #8 on: July 06, 2013, 08:57:02 PM »
I wish that information on how to test & diagnose electronic control boards were available.   Not just looking for burnt relays & resistors.   I have repaired quite a few machines by just replacing the parts & not knowing what exactly has gone wrong with the electronics.
Great Old Fashion Hometown Service

Offline lesguns

  • Technician
  • Member Since: Aug 2011
  • Posts: 125
  • Country: us
Re: whirlpool front load washer sud and f35 error codes
« Reply #9 on: July 06, 2013, 10:38:39 PM »
Ive installed 2 in the last 30 days-one today.

Offline gregaguilar

  • Technician
  • Member Since: Jan 2012
  • Posts: 87
Re: whirlpool front load washer sud and f35 error codes
« Reply #10 on: July 07, 2013, 09:11:58 AM »
well I replaced cc board on this bad boy ran a diagnostic on it now when it gets to the hot water fill section the water never stops coming in to the tub now I get a F32 which pertains to faulty pressure switch well what is F35 analog faulty pressure switch Now do I have a faulty pressure switch or a bad water valve? On another site on this subject it tells you to check volt from cc board to pressure switch and if there is volt then replace cc board I would think you would replace the switch since you are getting juice to it. I checkec continuity on all four blue wires from cc board to switch and they test out okay. I am going back and test the water valve. And remember crue I am not getting the F35 code no more??????? It is the F32 code now. I am going down to my friend down the street he works for Sears maybe he has come across something like this, but so far nobody has been able to come up with the solution when i get the solution I will definitly post it so we can all learn from this. Thanks guys for all your input anyway

 

GE Front Load Washer, stops - light blinks no error codes.

Started by DressageQueen

Replies: 5
Views: 3389
Last post November 26, 2011, 05:24:55 PM
by DressageQueen
whirlpool front load washer with sud and f35 error code

Started by gregaguilar

Replies: 2
Views: 1029
Last post July 06, 2013, 11:20:17 AM
by gregaguilar
whirlpool front load washer wfw9500 series with sud and f35 error code

Started by gregaguilar

Replies: 1
Views: 941
Last post July 06, 2013, 01:28:37 PM
by AJ
whirlpool front load washer e1 f9 error code

Started by gregaguilar

Replies: 3
Views: 1209
Last post July 16, 2013, 09:12:34 AM
by LowSL2
Whirlpool Duet front load washer error code FH

Started by jimhokie

Replies: 9
Views: 1696
Last post October 28, 2013, 06:08:52 PM
by jimhokie
Video: Whirlpool Duet Front Load Washer Water Pump Clean Out.

Started by AJ

Replies: 0
Views: 5297
Last post November 28, 2007, 09:58:47 PM
by AJ