Free Service - Appliance Repair Help & Troubleshooting

Author Topic: Whirlpool Oven Not Heating Properly  (Read 5252 times)

Offline Crash55

  • VIP Member
  • Member Since: Jan 2013
  • Posts: 7
  • Country: us
Re: Whirlpool Oven Not Heating Properly
« Reply #10 on: January 31, 2013, 05:07:47 PM »
It used to be at temperature (or at least feel that way) after the preheat time.  It is definitely cooler now after preheat than before.

I allowed it at a set temperature until it stabilized and it wasn't at the set temperature.  If set for 415F it would stabilize at around 400.  To get it to stabilize at 450F it had to be set to 470F.

I ordered a new control board.  Hopefully that will fix it.

When I first moved into the house the oven would trip the breaker if I tried to self clean it or run stove top and oven. I found that the pigtail was not correctly connected and was arcing.  I think the surges from this may have damaged the control board.

 

Jenn-Air Gas Oven not Heating Properly.

Started by TechnicianBrian

Replies: 0
Views: 5481
Last post December 14, 2008, 02:21:32 PM
by TechnicianBrian
GE oven not heating properly

Started by Tailspin

Replies: 11
Views: 15566
Last post March 15, 2009, 04:06:52 PM
by Tailspin
Please help!! Not sure if I removed GE oven heating elements properly

Started by ratdog

Replies: 3
Views: 3151
Last post May 07, 2009, 08:25:55 AM
by ratdog
GW395LEGB5 Whirlpool Gas Oven Not Heating

Started by AJ

Replies: 0
Views: 2021
Last post September 25, 2011, 08:49:01 AM
by AJ
Whirlpool Gas Oven - GFG461LVS heating problem

Started by AlphaApp

Replies: 3
Views: 122
Last post January 21, 2017, 04:52:17 PM
by AlphaApp
Whirlpool Buit-In Oven - No heat

Started by AJ

Replies: 0
Views: 4706
Last post December 28, 2007, 07:41:25 AM
by AJ