Author Topic: Whirlpool Cabrio Washer displays "oL" every time I run a cycle  (Read 3346 times)

Offline HeatherMichele

  • VIP Member
  • Member Since: Aug 2012
  • Posts: 2
My whirlpool carbio washer displays "oL" every time I try to run a load. The washer will fill up then drain and display the error "oL". It does this even when the washer is empty. It will not complete a self diagnostic test without displaying the error "oL" either. I have removed the washer plate and cleaned underneath it. I have also removed the rotor and stator and checked it for any cracks or damage. Everything is clean and in tact. I have also replaced the sensor without any changed in how the washer is acting. I need to know what I need to check now. Is there a test I can run or a part that causes this issue? PLEASE HELP!!Thank you.

Offline bigbuck

  • Technician
  • Member Since: Jan 2011
  • Posts: 953
  • Country: us
  • over 30 years repairing appliance
    • Buy me a beer through paypal
Re: Whirlpool Cabrio Washer displays "oL" every time I run a cycle
« Reply #1 on: August 12, 2012, 07:48:55 PM »
This washer has a floating tub, make sure tub slide up & down freely.

Sent from my MB865 using Tapatalk 2

Offline HeatherMichele

  • VIP Member
  • Member Since: Aug 2012
  • Posts: 2
Re: Whirlpool Cabrio Washer displays "oL" every time I run a cycle
« Reply #2 on: August 12, 2012, 07:53:39 PM »
Yes, it moves around fine.

Offline ScottyMo1

  • Technician
  • Member Since: Nov 2011
  • Posts: 169
Re: Whirlpool Cabrio Washer displays "oL" every time I run a cycle
« Reply #3 on: August 13, 2012, 06:51:42 AM »
How far into diagnostics will it go? I have seen bad suspension rods cause this to happen...

Offline TLCWFC1

  • VIP Member
  • Member Since: Oct 2012
  • Posts: 1
Re: Whirlpool Cabrio Washer displays "oL" every time I run a cycle
« Reply #4 on: October 17, 2012, 11:09:29 PM »
Where you ever able to find out what the problem was? My Cabrio has started to do the exact same thing. Trying to find out if its a qick fix or time to call some one out.

Thanks

Offline ScottyMo1

  • Technician
  • Member Since: Nov 2011
  • Posts: 169
Re: Whirlpool Cabrio Washer displays "oL" every time I run a cycle
« Reply #5 on: October 18, 2012, 06:44:03 AM »
This is an old thread, but it sounds like bad suspension rods. Whirlpool did make an improvement on them. I would try replacement rods....

Offline JWWebster

  • Technician
  • Member Since: Jan 2008
  • Posts: 8780
  • Country: us
  • SublimeMasterJW
    • Buy me a beer through paypal
    • JW's Sublime Appliance Advice
Re: Whirlpool Cabrio Washer displays "oL" every time I run a cycle
« Reply #6 on: October 18, 2012, 12:28:23 PM »
I am not sure but I believe their is a service memo out there that says to remove the counterweight at the base of the machine and add 2 springs for stability to fix the problem. If I am wrong someone point it out to me. Thanks
« Last Edit: October 18, 2012, 12:28:49 PM by JWWebster »
May the hinges of our friendship
        never grow rusty.

About the icons: The beer is tip link, if a tech saves ya some money buy em a 6 pack. The small green square=personal message. The green dot is a link to my web page on appliance repair and other general BS I love to post. The letter sends me email.
I love fan letters! LOL

Offline Wedgeman55

  • Technician
  • Member Since: Aug 2008
  • Posts: 891
  • Country: us
  • Man vs Appliance - Never give up, Never surrender
Re: Whirlpool Cabrio Washer displays "oL" every time I run a cycle
« Reply #7 on: October 24, 2012, 01:42:06 AM »
I had a couple like this in the last year,  ended up being suspension rods.    When you replaced sensor,  did you replace the kit with the whole harness,  or just the sensor?    You have to be careful when replacing harness,  so that you don't cut any of the wires and get the wire holders in all of the correct holes.    I didn't hear about the service memo,  JW,  I would be interested to know about that.    Someone let us know.   
Commercial Laundry repair Tech and Installer  1973 to 1980
Service Manager / Technician Commercial Laundry repair company 1980 to 2002
Refrigeration - HVAC - Boiler School 1974-1976
Electronic School 1978-1979
Self Employed Appliance Repair Company 2002 to present

Offline JWWebster

  • Technician
  • Member Since: Jan 2008
  • Posts: 8780
  • Country: us
  • SublimeMasterJW
    • Buy me a beer through paypal
    • JW's Sublime Appliance Advice
Re: Whirlpool Cabrio Washer displays "oL" every time I run a cycle
« Reply #8 on: October 24, 2012, 08:26:16 AM »
That might have been for a uL instead of an oL now that I think of it.
May the hinges of our friendship
        never grow rusty.

About the icons: The beer is tip link, if a tech saves ya some money buy em a 6 pack. The small green square=personal message. The green dot is a link to my web page on appliance repair and other general BS I love to post. The letter sends me email.
I love fan letters! LOL

 

Video: How to replace the "Dogs" in your Whirlpool washer agitator.

Started by AJ

Replies: 1
Views: 10204
Last post May 25, 2008, 11:09:16 PM
by jean
A New 24" Washer from Whirlpool

Started by TechnicianBrian

Replies: 0
Views: 2052
Last post August 10, 2008, 07:16:44 AM
by TechnicianBrian
Whirlpool 2008 24" Front Loading Washer Service Repair Manual

Started by AJ

Replies: 1
Views: 3548
Last post October 14, 2008, 03:39:39 AM
by consumer
GE frontload washer says "door locked" and won't cycle.

Started by hhrussell

Replies: 1
Views: 4393
Last post April 27, 2009, 04:30:36 AM
by Repair-man
8178738 Whirlpool 24" Front-Loading Automatic Washer Service Repair Manual

Started by AJ

Replies: 0
Views: 1982
Last post August 17, 2009, 12:36:03 PM
by AJ
L-75 Whirlpool 24" Front Loading Washer Service Repair Manual

Started by AJ

Replies: 0
Views: 1212
Last post August 17, 2009, 01:08:24 PM
by AJ